Linköpings trafikövningsplats | Fortbildning & förarutveckling

-En halkbanan öppen för alla! 


Ytterligare frågor?

halkbana@lms.se alt telefon 013-362690. Vill du åka buss är det linje 16 från Linköpings Resecentrum. Busshållplats Hackefors södra är närmast och du har ca 10 minuters promenad till oss.

Adress

Trafikövningsplatsen
Linköpings Motorstadion
585 93 LINKÖPING

I samarbete med

Utbildning på en riktig halkbana

På trafikövningsplatsen vid Linköpings motorstadion finns en av landets största halkbanor som betjänar hela länet. Hos oss bedrivs krav och policy utbildningar och olika kurser för att uppnå större riskmedvetenhet och ett trafiksäkrare beteende hos så väl nya som mer erfarna förare. Utbildningar erbjuds körkortselever, privatister, företag och organisationer hela året om.

Linköpings halkbana är en "riktig" halkbana. Den halka vi har är naturlig och kommer endast av vatten och vattenplaning. Vi har inte påverkat eller mixtrat med några bilar, vi kan använda vilken bil som helst, liten som stor. Den halka vi upplever hos oss kan likväl komma i den vanliga trafikmiljön utanför trafikövningsplatsen, skillnaden är att hos oss sker det under säkra förhållanden.

Varför halkkörning för Era anställda?

I en risksituation är det ofta svårt att förutsäga både den egna reaktionen och bilens beteende. Kan alla på Ert företag hantera den bil man dagligen kör i tjänsten även i svår halka? Genom att låta personalen genomgå en halkutbildning ger Ni dem en värdefull erfarenhet och insikt om hur man bäst kan undvika onödiga risker i trafiken.

Utbildning med Ert fordon

På vår trafikövningsplats får Ni möjlighet att provköra Ert fordon för att få en upplevelse av hur Ni och fordonet reagerar under särskilda förhållanden. Hos oss är ni välkommen att träna med Er bil, minibuss, buss eller lastbil. Det finns även möjlighet att hyra trafikövningsplatsens övningsbilar.

Manöverutbildningens syfte och innehåll

Deltagarna får med praktiska övningar prova på realistiska situationer. Lära sig rätt beteende för att kunna klara en likartad situation i trafiken.

Deltagarna får också teoretiska kunskaper om risker, säkerhetssystem och däckens betydelse.

Teoretiska moment
  • Vi tar upp olika riskmoment, däcken betydelse och bilens olika hjälpsystem m.m.
Praktiska moment
  • Bromsövningar på torrt och halt underlag.
  • Fartökning med styrning på halt underlag, hastighetsanpassning i kurvor.
  • Bromsning med sidoförflyttning och undanmanöver.
Utbildning på alla typer av fordon

Vi tillhandahåller riskutbildning och förarutveckling (manöverträning) på såväl personbil, minibuss som tyngre fordon. Kontakta oss så hjälper vi till att skräddarsy just er utbildning.

Kombinera Er utbildning

Kombinera Er utbildning med någon av våra andra utbildningar.

EcoDriving

Teknik, miljö och ekonomi i samverkan. Kursen omfattar ett individuellt körpass på cirka en och en halv timme och ett gemensamt teoripass på ungefär två timmar vid ett senare tillfälle. Vi anpassar alltid utbildningen till det som passar dig bäst, men vår rekommendation är att du genomför både praktiken och teoripasset för att du ska kunna uppnå ett optimalt resultat på lång sikt. Efter att du gjort både praktiken och teorin erhåller du ett intyg från oss.

Förena nytta med nöje

Önskar ni förena nytta med nöje, kombinera våra fortbildningar med en god bit mat hos Viktors Depå, Ralley och motorsportevent med Bonnevier & Co eller varför inte fartfylld Gokart hos Gokartuthyrningen.

Kontakta oss så hjälper vi Er att skräddarsy en toppendag hos oss!

Välkomna!

Följ oss i sociala medier!